Combinatorul agricol este un utilaj care ajută fermierii în pregătirea pământului înainte de semănat. Poate fi dotat cu mai multe brațe de diferite tipuri, acest aspect depinzând de tipul solului, dar și de puterea tractorului.

Se poate regla și adâncimea de lucru, acesta putând fi adaptată datorită culisării brațelor. Adâncimea de lucru variază între 8 și 15 cm. Multe combinatoare agricole noi sunt echipate cu un arc care permite o bună adaptare la sol, astfel evitând forțarea tractorului sau chiar ruperea trupițelor.

 

Vario Germinator CC

 

Combinatoarele agricole noi pot fi de două feluri, fixe sau rabatabile. Cele rabatabile sunt de obicei folosite la suprafețe mai mari de teren, dar ajută și la transportul acestor utilaje pe drumurile publice.

Aceste combinatoare agricole noi sunt vândute de compania Satex pe piața din România, și sunt de foarte bună calitate. Un alt tip de combinator agricol este cel frontal.

Acesta, după cum și numele sugerează, nu este tractabil, ci frontal, și poate fi de folos în foarte multe cazuri. Este avantajos, deoarece atunci când fermierii trebuie să lucreze o suprafață mai mică și și combinatorul obișnuit nu se poate folosi din cauza dimensiunii acestuia, combinatorul frontal se poate manevra cu ușurință. Pe combinatoarele agricole noi se pot găsi și diferite nivelatoare, care ajută la mărunțirea bucăților mari de pământ și în același timp nivelează terenul. După nivelare, acesta este pregătit pentru semănat.

Ca urmare, combinatoarele agricole noi sunt o alegere excelentă, deoarece acestea sunt durabile, de calitate superioară și la un preț avantajos.