Combinatorul agricol este o alegere excelentă pentru fermieri, deoarece rezolvă mai multe probleme cu care aceștia se confruntă. Lucrarea pământului este o parte foarte importantă în cultivare.

Deoarece sunt foarte multe tipuri de pământ, este nevoie de combinatoare agricole de foarte bună calitate, care vor face o treabă excelentă în a sfărâma pământul, fie el dur, uscat sau umed. În același timp pământul trebuie să rămână umed tot timpul pentru o recoltă bogată. Mișcarea pământului într-un mod corect asigură acest lucru.

Combinatoarele agricole contribuie așadar la mărunțirea și pregătirea adecvată a pământului pentru o cultivare bogată. Este recomandat ca fermierii să cumpere combinatoare agricole de înaltă calitate, deoarece chiar dacă acestea sunt puțin mai scumpe, ele fac o treabă mult mai bună, asta însemnând cantitatea potrivită de pământ întoarsă, dar și asigurarea solului umed. Mai mult decât atât, combinatoarele agricole pot asigura această performanță la adâncimi de până la 18 cm.

Lățimea de lucru pe care poate prelucra variază între 2,5 și 7 metri și conform lățimii, organele de lucru sunt amplasate la 10 cm unul de celălalt. Însă trebuie să fim atenți când cumpărăm combinatoare agricole, deoarece chiar dacă vrem să prelucrăm o bucată de pământ cât mai repede, cu cât lățimea aparatului este mai mare, cu atât avem nevoie de mai mulți cai putere la utilajul agricol.

Așadar, cumpărarea unui combinator agricol este o investiție excelentă, deoarece ajută la pregătirea patului germinativ într-o singură trecere, totodată lucrând pământul.