Grapa cu discuri este o unealtă foarte folositoare pentru afânarea și netezirea suprafeței solului. Cel mai des este folosit de fermieri, aceasta fiind o soluție practică și ușoară pentru lucrarea suprafețelor mari de pământ.

Există trei tipuri generale de grape: grape cu dinți, grape cu lanț și grape cu discuri, altfel spus, terradiscuri. Acestea inițial erau trase de animale, precum cai sau boi. În practica modernă, fermierii folosesc tractoare. Terradiscurile pot fi montate cu o bară de tracțiune sau ca atelaj în trei puncte.

Deoarece sunt de înaltă calitate, ele pot lucra orice fel de sol, fie el moale sau dur. Grapa este o investiție foarte bună, deoarece garantează o lucrare a pământului fără cusur într-un timp record. Aceste accesorii agricole nu pot lipsi din viața niciunui fermier, deoarece pot distruge orice fel de buruieni care sunt pe cale să apară. Chiar dacă terradiscul Hurikan are un design sofisticat, acesta va face o treabă perfectă, având la dispoziție o lățime de lucru de la 2,5 m până la 6 m și o adâncime de lucru între 3-14 cm.

Pentru un lucru binefăcut este important și numărul discurilor, care poate varia între 20 și 48 de discuri. Există și terradiscurile Hurikan tractabile, care se pot plia pentru un transport mai ușor. Nu trebuie însă uitat faptul că cu cât este mai performantă grapa cu discuri, cu atât mai puternic trebuie să fie tractorul pe care este montată aceasta. Așadar terradiscurile Hurikan de calitate superioară sunt alegerea ideală atât pentru fermierii profesioniști, cât și pentru cei amatori.